Starkt 2021 på sociala medier illustrerat i graf 2015-2021
Bloggens starka utveckling 2021 (Bild: © Peter Berg, peter@hpberg.se)

2021 blev ytterligare ett rekordår för mina sociala medier och för min arbetsbeläggning. Trots alla restriktioner under pandemin.

Här ska jag lyfta fram bra saker från 2021. Det är mitt bidrag till att bryta eländet på nyheterna. Ödmjukt medveten om och med respekt för att många har berättigade och dåliga minnen av året.

  • Full fart på utbildningarna
  • Bloggen tog fart
    • Topp 10 på bloggen
  • Nyhetsbrevet tog fart
  • LinkedIn tog fart
  • Facebook tog fart
  • Läroboken “Externredovisning”
  • Ett stort tack!

Full fart på utbildningarna

2021 var ett helt fullbokat år beträffande utbildningar. Tidigt under året hade jag även fått våren 2022 fullbokad och hösten lagom bokad!

Jag genomförde alla utbildningar under första halvåret på distans, men från september 2021 har jag kunnat genomföra kurser både med deltagare på plats och på distans. Härligt att kunna se deltagarna i ansiktet igen!

Bloggen tog fart

Över 48 000 visningar av artiklar på bloggen totalt sedan den blygsamma starten 2015, varav över 18 000 visningar bara under 2021. Och allt är eget originalmaterial. Jag tror jag har hittat min nisch!

Topp 10 på bloggen

Så vilka ämnen har lockat flest läsare? Av alla 485 artiklar jag har publicerat hittills visade sig följande 10 vara i särklass populärast.

1. Överkursfond – Fri eller bunden (plats 5 förra året)
2. Hur och när du bokför överlåtelse av fastighet (plats 8 förra året)
3. Aktiekapital vid bolagsbildning i K2 och K3 (ny)
4. Kapitalförsäkringar i K2 och K3 (ny)
5. Modernisering av bokföringslagen och mer (ny)
6. Afa – Så redovisar du utbetalningen 2021 (ny)
7. BAS 2021 Nyheter (ny)
8. Tillägg i BFNs coronaregler – Om periodisering (ny)
9. BFN – Nya svar om periodisering av coronastöd (ny)
10. K2 och K3 om överkursfond och fusion (ny)

Att åtta av tio artiklar var nya på topplistan och alla från 2021 förvånar inte. Det är naturligt eftersom jag bevakar i första hand redovisningsnyheter. Desto intressantare är att två av inläggen från topplistan för 2020 fortfarande finns med, och dessutom har klättrat till första och andra plats. Roligt att dessa artiklar är så långlivade!

Nyhetsbrevet tog fart

Sändlistan för mitt nyhetsbrev växer och passerade 900 mottagare under året, 200 fler än förra året. Organiskt, inga köpta adresser. Jag tror jag har hittat ett bra arbetssätt för att odla sändlistan.

Prenumerera gärna, om du inte redan gör det!

LinkedIn tog fart

Antalet följare passerade 700 personer under året, 200 fler än förra året. Där slutar LinkedIn publicera antal kontakter och anger bara “500+”.

Experter på LinkedIn har uttalat sig om att personer med 500+ placeras högre upp i nyhetsflödet. Jag vet inte om det stämmer, men när jag passerade gränsen förra året ökade antalet visningar, delningar och förfrågningar om att vara med i nätverket påtagligt. I vilket fall så vårdar jag nätverket. Det har gett mig flera av mina största uppdrag.

Jag är mån om att vara positiv och visa uppskattning, är gärna frikostig med att gilla bra inlägg. Det ger så mycket tillbaka.

En person i mitt nätverk skrev “Jag gillar att du är konkret i dina inlägg”. Det värmde, eftersom att vara konkret är en av mina stora målsättningar. Jag tror att jag har hittat min stil på LinkedIn.

Gå gärna med i mitt kontaktnät, om du inte redan är där!

Facebook tog fart

Facebook leder överlägset mest trafik till denna ekonomiblogg, efter LinkedIn som är god tvåa. Jag deltar i flera diskussionsgrupper om redovisning, grupper med sammanlagt över 6 000 medlemmar. Trots det stora antalet så har jag fått mycket gott mottagande, med uppskattande gilla-markeringar och kommentarer när jag kunde ha drunknat i mängden. I flera fall har medlemmar till och med börjat efterfråga just min syn på olika frågor! Det känns mycket hedrande men förpliktigar också.

Läroboken “Externredovisning”

Precis före julen 2020 gav Norstedts Juridik ge ut min lärobok Externredovisning – Från Teori till praktik. Det innebär att 2021 blev mitt första hela år med läroboken.

Jag använder själv läroboken i min undervisning för IHM. Det ger mig hela tiden värdefull återkoppling. Dessutom var det året innan för IHM som gav mig mycket av inspirationen till läroboken. Men Norstedts Juridik berättar att boken säljer bra på andra håll. Roligt!

Ett stort tack!

Ett stort tack för ditt besök. Du gör det värt för mig att underhålla och utveckla denna ekonomiblogg. Välkommen tillbaka kära läsare – och prenumerera här nedanför på inläggen nu, så du inte missar något!


Utbildningar

Jag håller utbildningar och webbinarier om ämnen som jag täcker här i bloggen. Dels för uppdragsgivare som är Ledande arrangörer av utbildningar, dels i egen regi. Kurserna genomförs både på distans och för deltagare på plats.

Mina bokningar 2022 | 2021 | 2020

I många fall är genomgångarna företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget och utifrån behoven i din organisation.


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos din organisation, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, kom med i mitt kontaktnät på LinkedIn, följ mig här på bloggen och på YouTube. Välkommen!


Metod: Från teori till praktik
Resultat: Nätbutiken
Håll dig informerad: Nyhetsbrev

BESÖK NÄTBUTIKEN OCH BLI INSPIRERAD!

Prenumerera

Nyhetsbrev