Graf visar bloggens tillväxt 2015-2020
Bloggens starka utveckling (Bild: © Peter Berg, peter@hpberg.se)

2020 blev ett rekordår för mina sociala medier och för min arbetsbeläggning. Trots reseförbud. Trots att jag var nere för räkning under april i corona. Trots att jag var borta ur leken under december efter galopperande infektion i käken och akut operation. Ändå kan jag summera 2020 som ett toppår på flera sätt.

Hur kunde det bli så? Jag vet inte riktigt, men här ska jag lyfta fram bra saker från 2020. Det är mitt bidrag till att bryta eländet på nyheterna. Ödmjukt medveten om och med respekt för att många har berättigade och dåliga minnen av året.

Jag passar också på att upprepa mig från nyhetsbrevet. Ett stort tack till svensk sjukvård för alla resurser och all empati jag har fått uppleva, fantastiskt!

 • Lyckad satsning på svenska marknaden
 • Bloggen tog fart
  • Topp 10 på bloggen
 • Nyhetsbrevet tog fart
 • LinkedIn tog fart
  • Topp 8 på LinkedIn
 • Läroboken “Externredovisning”
 • Facebook tog fart
 • Ett stort tack!

Lyckad satsning på svenska marknaden

Under flera år kommunicerade jag på engelska och svenska, för att pröva den internationella marknaden som är så mycket större än den svenska. Jag fick snabbt ett kvalificerat kontaktnät men inte många uppdrag. I Sverige, däremot, fick jag en stadigt växande kundkrets och orderstock.

Vid förra årsskiftet, 2019/20, bestämde jag mig därför att släppa den tidsödande dubbelspråkigheten och renodla mina kanaler till budskap på svenska. Trafiken ökade snabbt på alla kanaler och jag fick bokningar i en helt ny omfattning. Det gick hem!

Bloggen tog fart

Nära 30 000 visningar av artiklar på bloggen totalt sedan den blygsamma starten 2015, varav över 14 000 visningar bara under 2020. Och allt är eget originalmaterial. Jag tror jag har hittat min nisch!

Detta råkar bli inlägg nummer 400. Också något att fira.

Topp 10 på bloggen

Så vilka ämnen har lockat flest läsare? Av alla 400 artiklar jag har publicerat hittills visade sig följande 10 vara i särklass populärast.

1. BFN och BAS om bokföring i coronatider
2. BFN om bokföring i coronatider – Del 2
3. BFN om första förhöjd leasingavgift
4. BFN om bokföring i coronatider – Del 3
5. Överkursfond – Fri eller bunden
6. Skattedag 2020 – Kostnadsfritt från Eduhouse
7. Srf U uppdaterade för årsbokslut
8. Hur och när du bokför överlåtelse av fastighet
9. BFN och Srf om bokslut i coronatider
10. BFN om nedsättning av aktiekapital

Nyhetsbrevet tog fart

Sändlistan för mitt nyhetsbrev växer och passerade 700 mottagare under året. Organiskt, inga köpta adresser. Hittills. Jag tror jag har hittat ett bra arbetssätt för att odla sändlistan.

Prenumerera gärna, om du inte redan gör det!

LinkedIn tog fart

Antalet kontakter passerade 500 personer under året. Där slutar LinkedIn publicera antalet och anger bara “500+”.

Experter på LinkedIn har uttalat sig om att personer med 500+ placeras högre upp i nyhetsflödet. Jag vet inte om det stämmer, men när jag passerade gränsen ökade antalet visningar, delningar och förfrågningar om att vara med i nätverket påtagligt. I vilket fall så vårdar jag nätverket. Det har gett mig flera av mina största uppdrag.

Jag är mån om att vara positiv och visa uppskattning, är gärna frikostig med att gilla bra inlägg. Det ger så mycket tillbaka.

En person i mitt nätverk skrev “Jag gillar att du är konkret i dina inlägg”. Det värmde, eftersom att vara konkret är en av mina stora målsättningar. Jag tror att jag har hittat min stil på LinkedIn.

Gå gärna med i mitt kontaktnät, om du inte redan är där!

Topp 8 på LinkedIn

Jag har tittat på mina inlägg under året och rensat bort inlägg om nyheter jag har skrivit för andra, liksom delningar. Kvar har jag 100 inlägg under året som har visats nästan 36 000 gånger! Mina populäraste inlägg på LinkedIn är följande, med reservation för att nya visningar tillkommer bara medan jag skriver detta.

1 327 visningar: Läroboken “Externredovisning” har kommit ut från trycket
1 250 visningar: Så här kommer boken “Externredovisning” att se ut
1 230 visningar: Bokslut hos Willhem
1 039 visningar: IHM – Första dagen i skolan
963 visningar: Nyhetsdag beskattning med Eduhouse
848 visningar: Capego Bokslut i Göteborg för Wolters Kluwer
842 visningar: Omdöme från Jenny Nordenankar om “Externredovisning”
830 visningar: 50 nya kursdagar bokade med IHM våren 2021

Läroboken “Externredovisning”

Inläggen på LinkedIn om Externredovisning – Från Teori till praktik, som genererade så många visningar, handlar om min nya lärobok för högskolan. Reseförbuden pga corona fick till effekt att jag ägna sommaren åt koncentrerat och helhjärtat skrivande. Manuset tog tre månader att skriva och produktionen ytterligare tre. Precis före jul kunde Norstedts Juridik ge ut boken från tryckeriet.

Jag blev glatt överraskad över det stora intresset på LinkedIn och Facebook, mitt ibland alla yrkesmässiga nyheter jag skrev om. Det bådar gott.

Facebook tog fart

Facebook leder överlägset mest trafik till denna ekonomiblogg, efter LinkedIn som är god tvåa. Jag deltar i flera diskussionsgrupper om redovisning, grupper med sammanlagt över 6 000 medlemmar. Trots det stora antalet så har jag fått mycket gott mottagande, med uppskattande gilla-markeringar och kommentarer när jag kunde ha drunknat i mängden. I flera fall har medlemmar till och med börjat efterfråga just min syn på olika frågor! Det känns mycket hedrande men förpliktigar också.

Ett stort tack!

Ett stort tack för ditt besök. Du gör det värt för mig att underhålla och utveckla denna ekonomiblogg. Välkommen tillbaka kära läsare – och prenumerera här nedanför på inläggen nu, så du inte missar något!


Utbildningar

Jag håller utbildningar och webbinarier om ämnena som jag täcker här i bloggen. Dels i egen regi och dels för uppdragsgivare som Wolters Kluwer Scandinavia, Eduhouse Sverige, IHM Business School och BG Institute.

I många fall är genomgångarna företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget eller organisationen, utifrån förutsättningar och behov på ditt företag.


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos ditt företag, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, följ mig på bloggen och på YouTube.


Besök Nätbutiken och bli inspirerad!

Metod: Från teori till praktik | Bringing Theory to Practice
Resultat: Nätbutiken | Web Shop
Håll dig informerad: Nyhetsbrev | Newsletter


Prenumerera | Subscribe

Nyhetsbrev | Newsletter