logga

November 18, 2016, I was invited to the office of Amelitas Redovisning AB in Handen, Stockholm, for a full days lecture arranged by Wolters Kluwer.

We managed to cover the New Swedish Annual Accounts Act, Effects on the Swedish K-standards for accounting, Work in progress, Accounting and Taxation, and (briefly) New Legislation for Owner-managed Companies.


Nyhetsdag hos Amelitas Redovisning

Den 18 november 2016 besökte jag Amelitas Redovisning AB i Handen utanför Stockholm, för en företagsanpassad heldagsutbildning arrangerad av Wolters Kluwer.

Från början var genomgången tänkt att ägnas helt åt Nya årsredovisningslagen, med en naturlig påbyggnad om Nyheter från Bokföringsnämnden. Deltagarna bad dock även om en genomgång av reglerna för Redovisning och beskattning av pågående arbeten, vilket vi klarade av med ett helt nyproducerat material. Jag kunde dessutom koppla genomgången till att jag hade en artikel om pågående arbeten under publicering hos Svensk Skattetidning. Avslutningsvis tog vi även en kort orientering om de Nya 3:12-reglerna, vilket ju var högaktuellt efter att utredningen just hade presenterat sina förslag.

Det blev en intensiv dag med många initierade frågor från deltagarna som livade upp genomgången. Det märktes att medarbetarna hos Amelitas Redovisning verkligen hade tänkt till på de olika frågeställningarna och deras diskussioner bidrog till en omväxlande och trevlig atmosfär under dagen!


Föreläsningar och böcker

Håll dig uppdaterad genom att gå på kurs och skaffa referenslitteratur. Jag håller föreläsningar om bl.a. årsredovisningslagen och Bokföringsnämndens K-regler, med alla förändringar som är på gång.

  1. Välj föreläsning (Publications & Lectures)
  2. Boka (Contact)

Och/eller beställ böckerna!


Comment and follow

Do you have opinions on this post?

You’re welcome to comment my blog,
and please feel free to sign up as follower

Bringing Theory to Practice
Publications & lectures

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.