Bild av stolpar med elledningar, illustrerar elstöd
För tidigt att redovisa elstöd (Bild PxHere)

Bokföringsnämnden (BFN) har uttalat att elstöd inte kan redovisas som intäkt ännu. Ditt företag behöver vänta tills det finns en utfärdad författning som reglerar formen och villkoren för respektive stöd.

BFN återkommer med mer information när form och villkor för stöden har beslutats och reglerats i författning. Innan dess kan inte BFN uttala sig om när och hur stöden ska redovisas enligt K-regelverken.

Vi känner igen synsättet från BFNs coronaregler. Även då var ett av villkoren för att kunna redovisa ett stöd att det fanns en utfärdad författning.

Uppdatering 31 mars 2023:

Nuläget för de olika författningarna ser du här.


Utbildningar

Jag håller utbildningar och webbinarier om ämnen som jag täcker här i bloggen. Dels för uppdragsgivare som är Ledande arrangörer av utbildningar, dels i egen regi. Kurserna genomförs både på distans och för deltagare på plats.

Mina bokningar 2023 | 2022 | 2021 | 2020

I många fall är genomgångarna företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget och utifrån behoven i din organisation.


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos din organisation, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, kom med i mitt kontaktnät på LinkedIn, följ mig här på bloggen och på YouTube. Välkommen!


Metod: Från teori till praktik
Resultat: Nätbutiken
Information: Nyhetsbrev

BESÖK NÄTBUTIKEN OCH BLI INSPIRERAD!

Vill du hålla dig uppdaterad?

Gör som över 1 000 andra ekonomiproffs – Ta emot mina korta nyheter och länkar om redovisning och beskattning direkt till din inkorg, varje månad!

Nyhetsbrev