IHM har stora, fina och fräscha lokaler, fyllda med trevliga elever och medarbetare
IHM har stora, fina och fräscha lokaler, fyllda med trevliga elever och medarbetare (Bild: © Peter Berg, peter@hpberg.se)

Jag har avslutat mina läraruppdrag hos IHM Business School i Stockholm efter vårterminen 2023, men nu är jag i stället ledamot i ledningsgruppen för utbildningen Ekonomi & redovisningskonsult. Om det berättar jag här.

Min efterträdare i läraruppdragen, Annica Kämpe, valde tillsammans med IHM att använda min lärobok Externredovisning som kurslitteratur för den nya klassen 2023. Det är tredje året min lärobok är kurslitteratur här. Tack Annica och IHM!

  • Externredovisning – Portalen här på ekonomibloggen med löpande stöd för läroboken

Lärobok för alla högskolor

Läroboken är framtagen för studerande på högskolan, men kräver inga förkunskaper i redovisning. Steg för steg förklarar boken vilka regler som gäller och den praktiska tillämpningen av dem, med gott om redovisningsexempel baserade på BAS-kontoplanen. Läroboken har många referenser till regelverken, så att studenterna kan härleda reglerna. Det gäller både lagrum och K-regler med mera från Bokföringsnämnden. Syftet är att förkorta startsträckan i en anställning efter avslutade studier.

Innehållet är indelat i fyra block.

  1. Registrera – Löpande redovisning
  2. Värdera – Bokslut
  3. Presentera – Årsbokslut och årsredovisning
  4. Analysera – Räkenskapsanalys

Varje kapitel avslutas med innehållsfrågor och, i de flesta fall, även med övningsuppgifter. Facit ingår i boken.

Ta chansen till att lära ut redovisning på ett nytt sätt även på din högskola!


Utbildningar

Jag håller utbildningar och webbinarier om ämnen som jag täcker här i bloggen. Dels för uppdragsgivare som är Ledande arrangörer av utbildningar, dels i egen regi. Kurserna genomförs både på distans och för deltagare på plats.

Mina bokningar 2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020

I många fall är genomgångarna företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget och utifrån behoven i din organisation.


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos din organisation, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, kom med i mitt kontaktnät på LinkedIn, följ mig här på bloggen och på YouTube. Välkommen!


Metod: Från teori till praktik
Resultat: Nätbutiken
Information: Nyhetsbrev!BESÖK NÄTBUTIKEN OCH BLI INSPIRERAD


Vill du hålla dig uppdaterad?

Gör som över 1 000 andra ekonomiproffs – Ta emot mina korta nyheter och länkar om redovisning och beskattning direkt till din inkorg, varje månad!

Nyhetsbrev