IHM i Stadshagen, Stockholm
IHM i Stadshagen, Stockholm (Bild: © Peter Berg, peter@hpberg.se)

Under åren 2020-2023 har IHM anlitat mig för tre kurser i klasserna 2020, 2021 och 2022 av den tvååriga utbildningen Ekonomi & redovisningskonsult. Det handlar om kurserna Löpande redovisning, Bokslut och Årsredovisning. Det blev sammanlagt 146 lektionsdagar.

  • IHM (ekonomibloggen, sammanställning av uppdragen)

Lärarerfarenheter blev lärobok

Jag har en gedigen erfarenhet av att vara föreläsare. Men det brukar handla om en dag i taget, eller en timme i taget om det är webbinarier. Att vara lärare hos IHM i långa, sammanhållna utbildningar blev en ny erfarenhet för mig. En mycket givande erfarenhet. Så givande att jag har skrivit en lärobok för de tre kurserna, boken Externredovisning utgiven av Norstedts Juridik.

Högt bokningstryck ledde till ny inriktning

De senaste åren har jag dock varit mer fullbokad än någonsin. En fantastisk utveckling som jag är tacksam över. Men jag kom till en punkt där jag behövde sänka tempot. Jag såg över mina uppdrag och vidtog förändringar för att det inte skulle bli för mycket av det goda.

En av mina åtgärder blev att avsluta mina läraruppdrag för IHM. Jag satsar numera bara på korta, avgränsade kurser hos mina övriga uppdragsgivare. Endagarsföreläsningar, entimmeswebbinarier. 2023 är sedan länge fullbokat, så nu har jag börjat ta in nya uppdrag i februari-april 2024. Men glesare än förr, så att det ska finnas tid för återhämtning mellan uppdragen.

  • 2023 (min bokningskalender för i år)
  • 2024 (min bokningskalender för nästa år)

IHM hittade en utmärkt efterträdare i Annica Kämpe. Hon är auktoriserad redovisningskonsult, koncernredovisare, föreläsare, skribent och Poddcast Hoast (saxat ut hennes presentation på LinkedIn). Från och med klassen som började 2023 håller Annica nu kurserna som jag höll tidigare, Löpande redovisning, Bokslut och Årsredovisning. Hon får mycket beröm från kursdeltagarna!

I april 2023 hoppade jag in som vikarie för Annica under tre lektionsdagar, så jag fick också chansen att stifta bekantskap med klassen som startade i år. Återigen mycket givande!

Från lärare till ledningsgruppen

IHM ville dock behålla kontakten med mig. Vi har haft mycket ömsesidig glädje av varandra och de hade ett förslag till hur utbytet kan fortsätta, inom min nya inriktning. Jag blev inbjuden att delta i ledningsgruppen för utbildningen Ekonomi & redovisningskonsult!

Jag har flerårig erfarenhet av tidigare ledningsgrupper, från andra arrangörer, så jag hade en bild av vad det handlar om. Och jag tackade ja med glädje.

Nu har jag deltagit i mitt första möte för IHM i maj 2023, och i september 2023 är det dags igen. Ett utmärkt forum för förslag och synpunkter. Förhoppningsvis kan jag bidra till att en utmärkt utbildning blir ännu bättre. Men jag får också vara med i ett fint utbyte med de andra mycket kvalificerade deltagarna i ledningsgruppen.

Äventyret med IHM fortsätter!


Utbildningar

Jag håller utbildningar och webbinarier om ämnen som jag täcker här i bloggen. Dels för uppdragsgivare som är Ledande arrangörer av utbildningar, dels i egen regi. Kurserna genomförs både på distans och för deltagare på plats.

Mina bokningar 2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020

I många fall är genomgångarna företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget och utifrån behoven i din organisation.


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos din organisation, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, kom med i mitt kontaktnät på LinkedIn, följ mig här på bloggen och på YouTube. Välkommen!


Metod: Från teori till praktik
Resultat: Nätbutiken
Information: Nyhetsbrev!

BESÖK NÄTBUTIKEN OCH BLI INSPIRERAD

Vill du hålla dig uppdaterad?

Gör som över 1 000 andra ekonomiproffs – Ta emot mina korta nyheter och länkar om redovisning och beskattning direkt till din inkorg, varje månad!

Nyhetsbrev