Peter Berg överlämnar sin bok "Externredovisning" till Irini Kallides från Wolters Kluwer
Irini Kallides tar emot boken “Externredovisning” från Peter Berg (Bild Malin Vive, © Peter Berg, peter@hpberg.se)

Irini Kallides är skattejurist hos Wolters Kluwer. Jag har följt hennes artiklar under många år i tjänsten Skatteinformation från Wolters Kluwer. I november 2022 blev det äntligen dags för oss att samarbeta för första gången, när vi genomförde den första kursomgången av Skatte- och Redovisningsdagen. Då passade jag på att överlämna ett exemplar av min lärobok för högskolan Externredovisning.

Läroboken Externredovisning
Externredovisning – Från teori till praktik, lärobok för högskolan (Bild: © Peter Berg, peter@hpberg.se)

Redan när Wolters Kluwer började planera Skatte- och Redovisningsdagen med mig i februari 2022 så skulle den genomföras i samverkan mellan mig och en skattejurist från dem. De visste dock inte ännu vem det skulle bli från Wolters Kluwer. Men i april 2022 fick jag mail från Irini Kallides där hon skrev att “jag har fått äran att hålla denna för oss nya dag tillsammans med dig” och att hon tyckte det skulle bli jättekul. Tala om att jag sträckte på mig!

Som skattejurist arbetar Irini Kallides med att analysera och kommentera rättsutvecklingen. Hon föreläser också om skatterättsliga frågor.

Irini har även ett djupt intresse för yoga. Utanför arbetet hinner hon med att vara yogainstruktör för Nordic Wellness i Göteborg. Den träningen bidrar säkert till att hon alltid verkar så glad och pigg!

Oanat författarmöte

När Irini Kallides överraskat tog emot min bok Externredovisning frågade hon om jag läser skönlitteratur? Javisst, svarade jag. Mycket. Då ska du få en bok som jag har skrivit, svarade hon och gick till sitt arbetstrum.

När hon kom tillbaka hade hon med sig ett signerat exemplar av sin bok Oanade följder från 2014 som hon gav till mig. Nu var det min tur att bli överraskad. Så kul!

Omslaget till Irini Kallides bok "Oanade följder"
Irini Kallides Oanade följder, med omslaget Into the Future av Jennifer Jezeroe (Bild © Peter Berg, peter@hpberg.se)

Irini Kallides började skriva boken under en längre vistelse i Indien. Förverkligandet av boken är förverkligandet av en dröm, säger hon.

Boken är utgivet på eget förlag. Vid utgivningen presenterades boken på Bokmässan i Göteborg 2014. Det var säkert också en dröm!

“Oanade följder uppmärksammar oss på livets oförutsägbarhet. Oavsett hur mycket vi arbetar för kontroll i tillvaron står vi maktlösa inför de skeenden vi möter. Från ett ögonblick till ett annat utsätts vi för nya förutsättningar att hantera.

Aysha, ung framgångsrik företagare, går från den ena relationen till den andra utan att hamna rätt. En traumatisk olyckshändelse får henne att göra en omstart i livet.

Stella, Ayshas kompanjon, är singel och gravid efter en natt med en man som visar sig vara upptagen. Ensamstående mamma är inte det liv hon hade planerat.

Vi får följa de två kvinnorna i ögonöppnande och slagfärdiga betraktelser över livet. Resan börjar i det myllrande Indien och för oss via Mallorca och Riga tillbaka till Göteborg.”

BAksidestexten till boken “Oanade följder”

Irini Kallides har grekiskt påbrå. Mot den bakgrunden förstår vi Irinis dedicering av boken bättre.

Till minne av mina föräldrar Vera och Anestis

De lämnade en diktatur för att förverkliga sina drömmar om en bättre framtid, men rycktes bort alltför tidigt.

Den här romanen är förverkligandet av min dröm. Tack för inspirationen!”

Dedicering av boken “Oanade följder”

Intresserad? Du kan beställa boken hos Bokus.

Mitt exemplar av boken blir fin läsning under långa tågresor framöver!


Utbildningar

Jag håller utbildningar och webbinarier om ämnen som jag täcker här i bloggen. Dels för uppdragsgivare som är Ledande arrangörer av utbildningar, dels i egen regi. Kurserna genomförs både på distans och för deltagare på plats.

Mina bokningar 2023 | 2022 | 2021 | 2020

I många fall är genomgångarna företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget och utifrån behoven i din organisation.


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos din organisation, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, kom med i mitt kontaktnät på LinkedIn, följ mig här på bloggen och på YouTube. Välkommen!


Metod: Från teori till praktik
Resultat: Nätbutiken
Information: Nyhetsbrev

BESÖK NÄTBUTIKEN OCH BLI INSPIRERAD!

Vill du hålla dig uppdaterad?

Gör som över 1 000 andra ekonomiproffs – Ta emot mina korta nyheter och länkar om redovisning och beskattning direkt till din inkorg, varje månad!

Nyhetsbrev