Norstedts Juridik 200 år 2023, VD Alexandra Åqvist inledningstalar
Norstedts Juridik firar 200 år 2023, VD Alexandra Åqvist inleder kvällen i Vinterträdgården på Grand Hôtel (Bild © Peter Berg, peter@hpberg.se)

På kvällen den 9 februari 2023 samlades vi i den stora festsalen Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm. Vi, det var nära 300 inbjudna författare och föreläsare med förlaget som gemensam nämnare. Jag deltog i egenskap av författare utgiven av förlaget.

Läs gärna hur allt började för Norstedts Juridik för 200 år sedan, med utgivningen 1823 av handboken Beskrifning på en ny Apparat till Potäters upplösning och beredning för Brännvinsbränning (länk nedan)!

Historiska vingslag på Norstedts Juridiks författar- och föreläsarfest

Vi började med drinkar, snittar och mingel uppe på balkongerna, med en fantastisk utsikt ner mot festlokalen.

Vackra Vinterträdgården i Grand Hôtel, inför kvällens firande av Norstedts Juridik 200 år 2023
Vackra Vinterträdgården i Grand Hôtel, inför kvällens firande av Norstedts Juridik 200 år 2023 (Bild © Peter Berg, peter@hpberg.se)

Ljudnivån steg snabbt i takt med att allt fler av oss anlände. Vi var alla inställda på en trevlig och avkopplande kväll och det var lätt att knyta nya kontakter i vimlet.

Samtidigt pågick förberedelserna i festlokalen för kvällens trerättersmiddag.

Förberedelser i Vinterträdgården, Grand Hôtel, för kvällens firande av Norstedts Juridik 200 år 2023
Förberedelser i Vinterträdgården, Grand Hôtel, för kvällens firande av Norstedts Juridik 200 år 2023 (Bild © Peter Berg, peter@hpberg.se)

Snart blev det dags att gå ner och sätta oss till bords inför kvällens middag och underhållning. Maria Möller gjorde en strålande insats som conferencier och underhållare under kvällen.

Norstedts Juridik 200 år 2023, Maria Möller är kvällens conferencier
Norstedts Juridik 200 år 2023, Maria Möller är kvällens conferencier (Bild © Peter Berg, peter@hpberg.se)

Vi hade en riktig helkväll med god mat och goda drycker varvat med utmärkt underhållning av Maria Möller och hennes band.

Norstedts Juridik 200 år 2023, kvällens conferencier Maria Möller närmar sig slutet på sin föreställning innan det blir öppen bar
Norstedts Juridik 200 år 2023, kvällens conferencier Maria Möller närmar sig slutet på sin föreställning innan det blir öppen bar (Bild © Peter Berg, peter@hpberg.se)

När middagen avlöstes av öppen bar blev det dock dags för mig att dra mig hemåt, eftersom jag hade undervisning att sköta dagen efter. Jag lämnade Vinterträdgården med en upplyftande känsla av nya upplevelser och nya kontakter. Stolt över att få tillhöra detta celebra sällskap av landets främsta inom juridiken och med flera nya namn att foga till kontaktlistan på LinkedIn.

Stort tack, Norstedts Juridik, för en fantastisk och minnesvärd kväll!


Utbildningar

Jag håller utbildningar och webbinarier om ämnen som jag täcker här i bloggen. Dels för uppdragsgivare som är Ledande arrangörer av utbildningar, dels i egen regi. Kurserna genomförs både på distans och för deltagare på plats.

Mina bokningar 2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020

I många fall är genomgångarna företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget och utifrån behoven i din organisation.


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos din organisation, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, kom med i mitt kontaktnät på LinkedIn, följ mig här på bloggen och på YouTube. Välkommen!


Metod: Från teori till praktik
Resultat: Nätbutiken
Information: Nyhetsbrev!BESÖK NÄTBUTIKEN OCH BLI INSPIRERAD


Vill du hålla dig uppdaterad?

Gör som över 1 000 andra ekonomiproffs – Ta emot mina korta nyheter och länkar om redovisning och beskattning direkt till din inkorg, varje månad!

Nyhetsbrev