BAS 2022 bild på bokföringsboken och bokslutsboken
BAS 2022 – Men vi kan se fram emot stora nyheter 2024-2025! (Bild © Peter Berg, peter@hpberg.se)

BAS-intressenternas Förening (BAS) arbetar med en total översyn av kontoplanen. Nu har första delremissen kommit. Den gäller förslag till ny struktur för Anläggningstillgångar (10-13) och Övriga externa kostnader (50-69).

Fritt fram för synpunkter

BAS-kontoplanen är en angelägenhet för alla oss som arbetar med redovisning. Nästan alla företag använder BAS. Därför är det utmärkt om du engagerar dig i den pågående omstruktureringen och moderniseringen.

Börja med att läsa remissbrevet. Det innehåller en bra beskrivning av tankegångarna bakom arbetet.

Sedan kan du studera bilagorna, framför allt bilaga 1 och 2 som innehåller överskådliga jämförelser mellan dagens kontoplan och förslaget till framtidens kontoplan.

Remissen är öppen för alla att svara på. Svar ska skickas till BAS senast den 24 oktober 2022. Remissbrevet avslutas med instruktioner för hur du ställer frågor eller skickar remissvar till BAS.

Jag återkommer här på ekonomibloggen i takt med att nya remisser kommer och, inte minst, i takt med att BAS genomför förändringarna. Tidplanen är att införa förändringarna i BAS 2024 och BAS 2025. Det innebär att BAS 2023 troligen begränsas till vanliga årsuppdateringar.


Utbildningar

Jag håller utbildningar och webbinarier om ämnen som jag täcker här i bloggen. Dels för uppdragsgivare som är Ledande arrangörer av utbildningar, dels i egen regi. Kurserna genomförs både på distans och för deltagare på plats.

Mina bokningar 2023 | 2022 | 2021 | 2020

I många fall är genomgångarna företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget och utifrån behoven i din organisation.


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos din organisation, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, kom med i mitt kontaktnät på LinkedIn, följ mig här på bloggen och på YouTube. Välkommen!


Metod: Från teori till praktik
Resultat: Nätbutiken
Information: Nyhetsbrev

BESÖK NÄTBUTIKEN OCH BLI INSPIRERAD!

Vill du hålla dig uppdaterad?

Gör som över 1 000 andra ekonomiproffs – Ta emot mina korta nyheter och länkar om redovisning och beskattning direkt till din inkorg, varje månad!

Nyhetsbrev