BFN Coronaregler uppdatering 18 feb 2022, bild på rubrikdelen av det allmänna rådet
BFN Coronaregler uppdatering 18 feb 2022 © BFN (Bild © Peter Berg, peter@hpberg.se)

Den 8 mars 2022 publicerade Bokföringsnämnden (BFN) en uppdatering av coronareglerna, efter ett beslut redan den 18 februari 2022.

Upprättad ersätter avgiven även i coronareglerna

Uppdateringen är rent språklig. Jag har tidigare berättat om att K-reglerna för årsbokslut och årsredovisningar har uppdaterats beträffande när ett årsbokslut eller en årsredovisning är upprättad, nämligen på dagen för den sista underskriften.

I artikeln berättar jag att “Begreppet upprättad ersätter nu det tidigare begreppet avgiven i allmänna råd och vägledningar från BFN.” Nu har turen kommit till coronareglerna, i avsnittet om när periodisering av coronastöd är möjlig. Ett av villkoren är att stödet ska grundas på en författning som är utfärdad när årsbokslutet eller årsredovisningen upprättas (i stället för det tidigare begreppet avges).


Utbildningar

Jag håller utbildningar och webbinarier om ämnen som jag täcker här i bloggen. Dels för uppdragsgivare som är Ledande arrangörer av utbildningar, dels i egen regi. Kurserna genomförs både på distans och för deltagare på plats.

Mina bokningar 2022 | 2021 | 2020

I många fall är genomgångarna företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget och utifrån behoven i din organisation.


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos din organisation, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, kom med i mitt kontaktnät på LinkedIn, följ mig här på bloggen och på YouTube. Välkommen!


Metod: Från teori till praktik
Resultat: Nätbutiken
Håll dig informerad: Nyhetsbrev

BESÖK NÄTBUTIKEN OCH BLI INSPIRERAD!

Prenumerera

Nyhetsbrev