Nedsättning av aktiekapitel i Bulletinen 2/2020

Idag 16 juni 2020 kom nummer 2/2020 ut av BAS-kontogruppens tidskrift Bulletinen, med min artikel om nedsättning av aktiekapital i innehållet.

Outforskat redovisningsområde

Idén till artikeln kom när jag tog fram ett kursmaterial om bolagsrättsliga frågor kring nedsättning av aktiekapital för Eduhouse (tidigare Accountor Training.)

Jag ville komplettera kursmaterialet med ett avsnitt om hur sänkningar av aktiekapital redovisas. Jag upptäckte då att redovisningsregler saknades på området!

Jag skapade ett avsnitt i kursmaterialet med min syn på hur redovisningen kan gå till. Sedan utvecklade jag resonemanget i artikeln som Bulletinen nu har publicerat.

Artikeln i fulltext

Här får du tillgång till hela artikeln, som PDF-fil. Varsågod!

Publicerad med tillstånd av Bulletinen och förlaget Norstedts Juridik. Vi hoppas du får bra nytta av innehållet.

Inte nog med det. Mats Brockert, skatteexpert hos Srf konsulterna, skrev därefter en artikel om skattefrågor kring nedsättning av aktiekapitalet (“Nedsättning av aktiekapitalet – ur ett skattemässigt perspektiv”). Den publicerades i direkt anslutning till min artikel. Stort tack Mats, utmärkt att du ordnade så vi tillsammans kunde täcka in både redovisningen och beskattningen. Du gjorde så att helheten blev större än summan av delarna!

Fler artiklar av mig hittar du här.


Utbildningar

Jag håller utbildningar och webbinarier om ämnena som jag täcker här i bloggen, dels i egen regi och dels för Wolters Kluwer Scandinavia, Eduhouse Sverige, IHM Business School, BG Institute och SIH Stockholms Internationella Handelsskola.

I flera fall är genomgångarna företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget eller organisationen, utifrån deras förutsättningar och behov.


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos ditt företag, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, följ mig på bloggen och på YouTube.


Besök Nätbutiken och bli inspirerad! | Visit the Web Shop and get inspired!

Metod: Från teori till praktik | Bringing Theory to Practice
Resultat: Nätbutiken | Web Shop
Håll dig informerad: Nyhetsbrev | Newsletter


Prenumerera | Subscribe

Nyhetsbrev | Newsletter