BAS Nyckeltal för kundfordringar i Bulletinen 1/2020
BAS Nyckeltal för kundfordringar i Bulletinen 1/2020

Nyckeltal om kredittider för kundfordringar är akut viktiga att bevaka för många företag nu i corona-tider. Det är dock en viktig post att alltid hålla ögonen i för alla företag som har någon försäljning på kredit.

Två högintressanta nyckeltal

Tidskriften Bulletinen har publicerat en artikel av mig i senaste numret, om nyckeltalen Kundfordringar i relation till omsättningen och Lämnad kredittid till kunder. Skillnaden är att det första nyckeltalet är en procentsats, medan nästa nyckeltal visar hur gamla kundfordringarna är i dagar innan de blir betalade.

Jag visar också steg för steg hur du justerar beräkningen för till exempel moms, så vi inte jämför äpplen och päron.

Läs den. Det kan handla om företagets överlevnad!

Artikeln i fulltext

Här får du tillgång till hela artikeln, som PDF-fil. Varsågod!

Publicerad med tillstånd av Bulletinen och förlaget Norstedts Juridik. Vi hoppas du får bra nytta av innehållet.

Fler artiklar av mig hittar du här.


Utbildningar

Jag håller utbildningar och webbinarier om ämnena som jag täcker här i bloggen, dels i egen regi och dels för Wolters Kluwer Scandinavia, Eduhouse Sverige (tidigare Accountor Training Sverige) och från 2020 även för IHM Business School, BG Institute och Stockholms Internationella Handelsskola SIH.

I flera fall har genomgångarna varit företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget eller organisationen, utifrån deras förutsättningar och behov. Något även för din organisation? Hör av dig till mig så kan vi ta fram en passande utbildning just för er!


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos ditt företag, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, följ mig på bloggen och på YouTube.


Besök Nätbutiken och bli inspirerad! | Visit the Web Shop and get inspired!

Metod: Från teori till praktik | Bringing Theory to Practice
Resultat: Nätbutiken | Web Shop
Håll dig informerad: Nyhetsbrev | Newsletter


Prenumerera | Subscribe

Nyhetsbrev | Newsletter