Bolagsverket i Sundsvall
Bolagsverket i Sundsvall (Bild: Wikimedia Commons)

Lisa Bjerre har citerat mig i en av sina artiklar för Finago Blog, om att kravet på lägsta aktiekapital sänks för privata aktiebolag.

  • For English summary see the end of this post

Sänkt aktiekapital – Bra eller dåligt?

Från den 1 januari 2020 krävs det bara 25 000 kr i aktiekapital för att bilda ett privat aktiebolag. Äldre bolag kan också sänka sitt kapital till den nya gränsen. Jag har utformat en utbildning om de nya reglerna och om hur det går till att sänka aktiekapitalet för Accountor Training (Sänkt krav på aktiekapital 2020 – Ny utbildning). Utbildningen avslutas med ett resonemang om frågan i rubriken, är det självklart att sänka aktiekapitalet bara för att det går?

Lisa Bjerre har skrivit en artikel för Finagos Blogg om förändringarna, där hon citerar mig ett par gånger i andra halvan.

Här ser du hennes artikel Fler kan starta aktiebolag när kapitalkravet sänks. Läs artikeln och se vad jag säger om företagets behov av rörelsekapital!

Tack för ert fina gensvar, Lisa och Finagos Blogg!

Artiklar och intervjuer

Se mer om artiklar av och intervjuer med mig här.

Var med på utbildningen!

Webbinariet sändes den 20 januari 2020 och det spelades in så att du kan se det när som helst i efterhand. Med webbinariet följer en utförlig dokumentation. Du som är auktoriserad redovisningskonsult får också aktualitetspoäng efter genomgången utbildning. Abonnera och utveckla din kompetens!

Anmäl dig

Summary in English

I have been quoted by Lisa Bjerre at Finagos Blog on the effects of the reduced requirement for share capital in Sweden from January 1, 2020.


Utbildningar

Ämnen som jag täcker här i bloggen håller jag också utbildningar och webbinarier om, dels i egen regi och dels för Wolters Kluwer Scandinavia, Accountor Training Sverige och från 2020 även för IHM Business School och BG Institute.

I flera fall har genomgångarna varit företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget eller organisationen, utifrån deras förutsättningar och behov. Något även för din organisation? Hör av dig till mig så kan vi ta fram en passande utbildning just för er!


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos ditt företag, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, följ mig på bloggen och på YouTube.


Besök Nätbutiken och bli inspirerad! | Visit the Web Shop and get inspired!

Metod: Från teori till praktik | Bringing Theory to Practice
Resultat: Nätbutiken | Web Shop
Håll dig informerad: Nyhetsbrev | Newsletter


Prenumerera | Subscribe

Nyhetsbrev | Newsletter