Utbildning hos Hushållningssällskapet

September 30, 2019 I travelled to The Rural Economy and Agricultural Societies (Hushållningssällskapet) in Skara, Sweden, for a half-day lecture on the Swedish accounting standard K2 Annual Accounts (“K2 Årsbokslut”). I was booked by Wolters Kluwer Scandinavia for this company adapted lecture.

The education was conducted in Swedish, applying Swedish regulations. Therefore the rest of this article will be in Swedish.

In Swedish

Den 30 september 2019 höll jag en halvdagsutbildning hos Hushållningssällskapet, vid deras stora konferens i Skara. De hade bokat mig genom Wolters Kluwer Scandinavia för en företagsanpassad utbildning med teoretisk genomgång av K2 för enskilda firmor och aktiebolag, dvs. K2 Årsbokslut och K2 Årsredovisning.

Det blev en intressant resa från Stockholm på tvären genom Sverige, nästan till Göteborg. Buss, tåg, mera tåg och buss igen. SJ fungerade bra så mina tidsmarginaler behövdes inte!

Jag blev gästfritt mottagen redan till lunch och tillbringade sedan en givande eftermiddag med kunniga och erfarna deltagare som hade många och bra frågor och synpunkter.

Organisationen

Detta var min första kontakt med Hushållningssällskapet. När jag erkände att jag inte har hört om dem tidigare bekräftade de att så brukar det vara – organisationen är en stor doldis med anor. Organisationen består av 15 hushållningssällskap och det första bildades redan 1791, på Gotland. Här kan du läsa mer om deras Historia. De har drygt 800 medarbetare och ca 30 000 medlemmar!

Hushållningssällskapen tillhandahåller Kvalificerad rådgivning för landsbygds- och lantbruksföretag, som de själva beskriver sig på sin hemsida. Min målgrupp under dagen blev ekonomerna, redovisningskonsulter som arbetar med lantbruksföretag.

Jag bokades av Hushållningssällskapet Västra, som bildades sommaren 2019 genom en sammanslagning av hushållningssällskapen i Skaraborg, Väst och Värmland. Det visade sig dock att konferensen som jag fick bli en del av hade deltagare från en stor del av Sverige.

Hushållningssällskapet Västra

Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos ditt företag, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, följ mig på bloggen och på YouTube.


Visit the Web Shop and get inspired! | Besök Nätbutiken och bli inspirerad!

Method: Bringing Theory to Practice
Results: Web Shop
Stay Informed: Newsletter


Subscribe to this Blog by Email

Newsletter  |  Nyhetsbrev