Mikael Svensson med min lärobok "Externredovisning"
Mikael Svensson, Accountor (Bild: © Peter Berg, peter@hpberg.se)

I måndags den 27 september träffade jag Mikael Svensson, Senior Advisor hos Accountor Sverige. Vi har tidigare mötts i lokalerna flera gånger när jag har genomfört webbinarier i studion för Accountor Eduhouse, och vi håller även kontakten på LinkedIn. Nu blev det äntligen dags för oss att sitta ner och ta en litet mer ordentlig pratstund.

Accountor – En stor aktör inom ekonomiförvaltning

Men först några ord om Accountor. Accountor Group har över 2 200 medarbetare på 100 kontor i sju länder, däribland Sverige. Accountor Sverige har drygt 300 anställda på 8 orter i landet. Mina kontakter med Accountor är på deras kontor vid Vanadisplan i Stockholm, där jag har varit många gånger och sänt webbinarier för Accountor Eduhouse.

Intervjuad i Konsulten

Håkan Edvardsson har gjort en bra intervju med Mikael Svensson i Srf konsulternas nättidning Konsulten, Revisorn som gör karriär som redovisningskonsult. Där framgår bland annat att Mikael och hans kollega Erik Strömberg på Accountor har varit delaktiga i remissvar från Srf om betänkandet Förenklingar för mikroföretag och modernisering av bokföringslagen (SOU 2021:60).

Kuriosa: Bilden på Mikael som illustrerar intervjun i Konsulten är tagen av Sofia Lindholm hos Accountor. Samma Sofia som även har tagit bilden av mig som du ser på bland annat sidan Om verksamheten här på bloggen. Bra jobbat Sofia!

Utbildning en av flera gemensamma nämnare

Vi hade mycket att tala om där vi har gemensamma erfarenheter och synpunkter. Ett av de områdena är utbildning. Mikael Svensson håller i interna utbildningar hos Accountor. Jag tyckte därför att det var passande att ge honom ett exemplar av min lärobok Externredovisning.

Vi hann med ett utbyte av tankar om pedagogik och behovet av klarspråk i utbildningar, innan både Mikael och jag behövde gå vidare på varsitt håll. Men vi kommer säkert att ha anledning till fler kontakter framöver!


Utbildningar

Jag håller utbildningar och webbinarier om ämnen som jag täcker här i bloggen. Dels i egen regi och dels för uppdragsgivare som Wolters Kluwer Scandinavia, Eduhouse Sverige, IHM Business School och BG Institute.

Mina bokningar 2022 | 2021 | 2020

I många fall är genomgångarna företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget eller organisationen, utifrån förutsättningar och behov i din organisation. Sedan år 2020 har de företagsanpassade genomgångarna genomförts på distans, med hänsyn till coronarestriktionerna, men med bra resultat!


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos din organisation, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, kom med i mitt kontaktnät på LinkedIn, följ mig här på bloggen och på YouTube. Välkommen!


Metod: Från teori till praktik
Resultat: Nätbutiken
Håll dig informerad: Nyhetsbrev

BESÖK NÄTBUTIKEN OCH BLI INSPIRERAD!

Prenumerera

Nyhetsbrev