Stoppskylt, stopplagstiftning om underskottsavdrag
Stopplagstiftning om underskottsavdrag (Bild: pxhere.com)

Nu finns ekonominyheter juni på YouTube. Jag producerar dessa filmer för RedovisningsHuset i Södertälje, om månadens nyheter och om rättsfall i urval för företagare.

Innehåll ekonominyheter

Ekonominyheterna består av fria webbinarier varje månad på YouTube.

Nu har besluten börjat komma om förlängningar av coronaåtgärder. Men det händer också mycket annat. Bland toppnyheterna denna gång.

– Stopplagstiftning för vissa underskottsavdrag
– Förenklade arkiveringskrav för verifikationer
– Bokföringsnämnden ser över vägledningen “Bokföring”
– Uppdateringar av Bokföringsnämndens K-regler

Vi berättar vad som är klart och vad som är på gång, om detta och mycket annat.

DEL 1 ALLMÄNNA NYHETER

Välkommen att se filmen och bli fullt uppdaterad. I filmen finns också flera tips på fördjupande artiklar som jag har skrivit, dels för hemsidan hos RedovisningsHuset i Södertälje och dels här på ekonomibloggen.


Rättsfall i urval för dig företagare – Undvik fallgroparna. Denna månad tar vi upp följande frågor.

– HD: Olaglig vinstutdelning – Vad är innebörden av begreppet penninglån (i reglerna om låneförbud)?
– HD: Nyemission – Har ett bolag rätt till skadestånd för tecknade men inte betalade aktier, som därefter har förklarats förverkade och blivit ogiltiga?
– HovR: Skadestånd – Oaktsamhet vid revision?
– HovR: Fastighetsöverlåtelse – Köpebrev förklarades ogiltigt
– HFD: Jämkning av ingående moms – Skatteverket får inte kräva återbetalning av moms från ny fastighetsägare – Behöver svensk momslagstiftning om jämkningsregler ändras efter EU-domen?
– HFD: Underskottsavdrag – Ett företag får behålla hela underskottsavdraget när ny ägare tar över säljarens skuld till underskottsbolaget – Regeringen går ut med stopplagstiftning
– HFD: Korttidsstöd – Jämförelsemånaden är 3 månader före Tillväxtverkets beslut – Myndigheten måste ändra sin bedömning av jämförelsemånad
– HFD: Koncernbidrag – Moderbolag som äger mer än 90 % av andelarna i dotterföretag får tillämpa reglerna om koncernbidrag, trots att minoriteten har förtursrätt till utdelning och tillgångar vid eventuell likvidation
– HFD: Fastighetstaxering – Vid genomgripande ombyggnad ska både ombyggnadskostnader och stomvärde räknas ner till hälften
– HFD: Momsundantag för sjukvård – En läkarmottagning med samarbetsavtal med regionen bedriver självständig sjukvård direkt mot patienter och verksamheten är undantagen från moms

DEL 2 AKTUELLA RÄTTSFALL

Du blir fullt uppdaterad med det senaste om vad som går bra att göra – och vad du bör undvika.

YouTubekanalerna

Missa inga ekonominyheter. Prenumerera på kanalerna och bli den förste att få reda på när nya filmer läggs upp!


Utbildningar

Jag håller utbildningar och webbinarier om ämnen jag täcker här i bloggen. Dels i egen regi och dels för uppdragsgivare som Wolters Kluwer Scandinavia, Eduhouse Sverige, IHM Business School och BG Institute.

Mina bokningar 2022 | 2021 | 2020

I många fall är genomgångarna företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget eller organisationen, utifrån förutsättningar och behov i din organisation. Sedan år 2020 har de företagsanpassade genomgångarna genomförts på distans, med hänsyn till coronarestriktionerna, men med bra resultat!


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos din organisation, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, kom med i mitt kontaktnät på LinkedIn, följ mig här på bloggen och på YouTube. Välkommen!


Metod: Från teori till praktik
Resultat: Nätbutiken
Håll dig informerad: Nyhetsbrev

BESÖK NÄTBUTIKEN OCH BLI INSPIRERAD!

Prenumerera

Nyhetsbrev