Logo Motek Revision

Den 27 november 2020 genomförde jag en nyhetsdag med MOTEK Revision och byråer de samarbetar med. Wolters Kluwer Scandinavia anlitade mig för denna företagsanpassade heldag.

Byråer i nätverk

MOTEK Revision har under drygt 10 år arrangerat en nyhetsdag om redovisning och beskattning, tillsammans med ett antal samarbetspartners. De är andra revisionsbyråer, redovisningsbyråer, banker och ekonomichefer. Intressant samarbete!

MOTEK Revision finns i Motala. Byrån bildades 2006 och har idag elva medarbetare, revisorer och redovisningskonsulter. Byrån är medlem i FAR.

Fastigheten som inrymmer MOTEK Revision i Motala
MOTEK Revision i Motala

Nyhetsdagen skulle ha genomförts i Askersund och jag var inbjuden som gäst och föreläsare, något jag såg fram emot. Tyvärr medförde restriktionerna för corona att nyhetsdagen med fysiskt deltagande fick ställas in.

Nu hittade vi ett sätt att genomföra nyhetsdagen ändå, som en livestreamad dag via internet. Deltagarna satt uppkopplade på olika platser och för det ändamålet fungerade tekniken utmärkt. De ställde frågor under dagens gång och vi hade flera intressanta diskussioner.

Jag fick ett mycket trevligt gensvar efter kursdagen: “Vi alla på MOTEK är nöjda med din föreläsning och det var skönt att tekniken fungerade så bra! När det är en digital föreläsning så är det viktigt att presentationen är tydlig, vilket den var.” De öppnade också för att vi ska kunna ses vid nästa års nyhetsdag, som de naturligtvis hoppas kunna arrangera med fysiskt deltagande så alla får träffa varandra igen. Jag hoppas också att det blir så!

Innehåll

Dagen var inriktad på nyheter inom redovisning och beskattning för onoterade företag, med följande innehåll.

BFN
– Coronaeffekter i redovisningen
– Fusion – Nytt regelverk
– Övriga nyheter 2020
– Vad är på gång?
Srf konsulterna
FAR
BAS-kontogruppen
Bolagsverket
Lagstiftning
– Nyheter 2020
– Vad är på gång?
Direktavdrag för fastighetsåtgärder
Nya skatteregler för företag och redovisningen
Hur påverkas onoterade företag av IASB, EU och RFR?
Rättsfall
Förkortningar
Källor

Ett stort tack till MOTEK och Wolters Kluwer Scandinavia för att ni anlitade mig för denna dag!


Utbildningar

Jag håller utbildningar och webbinarier om ämnena som jag täcker här i bloggen. Dels i egen regi och dels för Wolters Kluwer Scandinavia, Eduhouse Sverige, IHM Business School och BG Institute.

I många fall är genomgångarna företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget eller organisationen, utifrån förutsättningar och behov på ditt företag.


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos ditt företag, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, följ mig på bloggen och på YouTube.


Besök Nätbutiken och bli inspirerad!

Metod: Från teori till praktik | Bringing Theory to Practice
Resultat: Nätbutiken | Web Shop
Håll dig informerad: Nyhetsbrev | Newsletter


Prenumerera | Subscribe

Nyhetsbrev | Newsletter