Livesändning från BG Institute
Livesändning från BG Institute (Bild: © Peter Berg, peter@hpberg.se)

Den 13 november genomförde jag min första utbildning för BG Institute, nämligen Nyhetsdag i redovisning 2020.

Innehåll

Det här är vad alla de uppkopplade deltagarna fick. Det går också att se inspelningen av utbildningen i efterhand.

BFN
– Coronaeffekter i redovisningen
– Fusion – Nytt regelverk
– Övriga nyheter 2020
– Vad är på gång?
Srf konsulterna
FAR
BAS-kontogruppen
Bolagsverket
Lagstiftning
– Nyheter 2020
– Vad är på gång?
Direktavdrag för fastighetsåtgärder
Nya skatteregler för företag och redovisningen
Hur påverkas onoterade företag av IASB, EU och RFR?
Rättsfall
Förkortningar
Källor

Temat var redovisningsnyheter för onoterade företag. Redovisningen påverkas dock på många sätt av skatteregler, så det var naturligt att även se på vad som händer inom skatterätten.

Ny målgrupp

“BG Institute erbjuder dig de bästa kurserna och seminarierna inom de mest aktuella rättsområdena med hjälp av Sveriges främsta föreläsare” och de är “marknadsledande i Sverige inom privat utbildning i juridik”. Så presenterar de sig på hemsidan (BG Institute – Om oss).

Det förpliktigar. Jag är stolt över att ha blivit upptagen i kretsen av föreläsare för BG Institute, men denna första föreläsning blev också ett test på hur jag skulle stå mig inför en ny typ av målgrupp. Lättnaden blev därför stor när utvärderingarna kom en vecka senare. Jag fick följande omdömen på en 7-gradig skala.

  • 6,8 Föreläsarens sakkunnighet
  • 6,4 Föreläsarens pedagogik

Fredrik Björksäter, som företrädde BG Institute och tog hand om mig under dagen, bedömde det som att “jag tycker det gick strålande för dig då du var sakkunnig och pedagogisk”. Tack för ditt omdöme och tack för din hjälp med fotograferingarna, Fredrik!

Fredrik Björksäter från BG Instute
Fredrik Björksäter från BG Institute (Bild: © Peter Berg, peter@hpberg.se)

Heldigital omställning

BG Institute har sedan tidigare använt sig av blended learning som utbildningsteknik, en blandning av digital teknik och fysiska föreläsningar. Det var därför inte svårt för dem att ställa om till heldigitala utbildningar när coronapandemin slog till. Deras tekniska stöd bidrog också till att jag gärna ville etablera ett samarbete med dem, eftersom jag själv sedan länge arbetar i hög grad digitalt.

Joakim Sörensen från Trooper Media skötte tekniken under min utbildningsdag och gav mig ett tryggt och praktiskt stöd. Trooper Media är ett av flera positiva exempel på företag som har lyckats hitta en framgångsrik nisch, trots alla restriktioner vi lever under nu. Företaget finns på Instagram (instagram.com/troopermediasweden) och vill du kontakta dem så har de mailadressen hello@troopermedia.se.

Joakim Sörensen från Trooper Media
Joakim Sörensen från Trooper Media (Bild: © Peter Berg, peter@hpberg.se)

Kommande utbildningar med BG Institute

BG Institute har redan bokat in mig för två nyhetsdagar om ett år, en dag i Stockholm och en i Göteborg. Dessutom är ett par andra utbildningar bokade. Här ser du alla mina kommande utbildningar för dem.

Tack för en ny och intressant erfarenhet, BG Institute och Trooper Media!


Utbildningar

Jag håller utbildningar och webbinarier om ämnena som jag täcker här i bloggen. Dels i egen regi och dels för Wolters Kluwer Scandinavia, Eduhouse Sverige, IHM Business School och BG Institute.

I många fall är genomgångarna företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget eller organisationen, utifrån förutsättningar och behov på ditt företag.


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos ditt företag, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, följ mig på bloggen och på YouTube.


Besök Nätbutiken och bli inspirerad!

Metod: Från teori till praktik | Bringing Theory to Practice
Resultat: Nätbutiken | Web Shop
Håll dig informerad: Nyhetsbrev | Newsletter


Prenumerera | Subscribe

Nyhetsbrev | Newsletter