Externredovisning - Från teori till praktik

Omslaget är färdigt. Så här kommer läroboken “Externredovisning” att se ut. Jag tackar produktionsbolaget eddy.se för en fin utformning, och Norstedts Juridik som redan har lagt upp en produktsida om boken för förhandsbeställningar!

Härliga omdömen

Externredovisning - Från teori till praktik

Erfarna ekonomer i mitt kontaktnät fick tillgång till manuskriptet i förväg. Det var spännande att invänta deras gensvar, så lättnaden blev stor när jag fick deras fina omdömen. Stort tack kära recensenter!

”En omfattande och mycket lärorik bok, skriven på ett pedagogiskt sätt. Boken följer de naturliga stegen i externredovisning och är tydligt framtagen utifrån en gedigen praktisk bakgrund.”
Hans Sundqvist, VD RedovisningsHuset i Södertälje

”Denna praktiska lärobok innehåller förklaringar, konteringsexempel, övningsuppgifter och mycket mer för att hjälpa dig i din utveckling. En pålitlig bok att luta sig tillbaka på under din utbildning och i arbetslivet, då författaren även fått med en bra förbindelse till företagaren.”
Nina Himberg Brämare, ekonomistuderande vid YH-utbildning hos IHM Business School, Stockholm

”Peter Berg har levererat en tegelsten. En korrekt, uppdaterad och efterlängtad tegelsten. Så långt inget oväntat. Det som gläder mitt lärarhjärta är dock det pedagogiska förhållningssättet, med en process som bygger på decennier av erfarenhet. Dessutom – denna bok innehåller allt: fakta, exempel och övningar med lösningar. Eftersom Peters kontaktnät går djupt in i de lagstiftande kretsarna, såväl i Sverige som inom EU, får läsaren också en framtidsäkring på köpet.”
Håkan Sundborg, utbildningskonsult inom ekonomistyrning, med omfattande erfarenhet av bland annat yrkeshögskola

”Boken är väldigt pedagogisk med teori som är lätt att ta till sig även för den som är ny inom redovisningsområdet. I boken finns även många praktiska exempel och övningsuppgifter som kommer att underlätta inlärandet för många studenter.”
Johan Nilsson, redovisningsexpert

Produktionen rullar på

Första korrekturet kom från produktionsbolaget till mig den 30 september, exakt på dagen enligt tidplanen. Bra jobbat, eddy.se.

Den 9 oktober kunde jag returnera korrekturet efter min genomgång, fem dagar före tidplan. Siktet är inställt på utgivning från tryckeriet i mitten av december.

Eddy.se har producerat mina tidigare böcker som har givits ut på Norstedts Juridik. De producerar även tidskrifterna Bulletinen och Svensk Skattetidning, som har publicerat artiklar av mig. Det känns tryggt att också min nya lärobok om externredovisning är i deras händer fram till tryck.

Nästa steg

Den 2 november ska jag få andra korrekturet, det som eddy.se kallar för typograferat korrektur. Första korrekturet var fortfarande i form av mitt Word-manus. I andra korrekturet ska jag få se innehållet så som det kommer att se ut i tryck. Spännande!

Den 16 november har vi sista chansen till ändringar, i ett avstämningskorrektur. Sedan har vi preliminär utgivning den 16 december.

Så ser tidplanen ut. Mycket kan förstås hända på vägen, men mina förhoppningar på att planen kommer att hålla ökar så klart för varje avklarat steg.


Utbildningar

Jag håller utbildningar och webbinarier om ämnena som jag täcker här i bloggen. Dels i egen regi och dels för Wolters Kluwer Scandinavia, Eduhouse Sverige, IHM Business School och BG Institute.

I många fall är genomgångarna företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget eller organisationen, utifrån förutsättningar och behov på ditt företag.


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos ditt företag, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, följ mig på bloggen och på YouTube.


Besök Nätbutiken och bli inspirerad! | Visit the Web Shop and get inspired!

Metod: Från teori till praktik | Bringing Theory to Practice
Resultat: Nätbutiken | Web Shop
Håll dig informerad: Nyhetsbrev | Newsletter


Prenumerera | Subscribe

Nyhetsbrev | Newsletter