IHM i Stadshagen, Stockholm. Första dagen i skolan!
IHM i Stadshagen, Stockholm (Bild: © Peter Berg, peter@hpberg.se)

Den 24 februari var det dags – första dagen i skolan på IHM Business School! Det är 44 år sedan jag senast gick i skolan, men den här dagen påminde om känslan när jag började på gymnasiet för 47 år sedan, 1973. Fast den här gången gick jag in i entrén som lärare och den här gången gäller det yrkeshögskolan – YH för Ekonomi- och redovisningskonsult 2020-2021.

  • For English summary see the end of this post
IHM har stora, fina och fräscha lokaler, fyllda med trevliga elever och medarbetare
IHM har stora, fina och fräscha lokaler, fyllda med trevliga elever och medarbetare (Bild: © Peter Berg, peter@hpberg.se)
Dagens kurser och lokalfördelning visas på TV-skärmar, så elever och lärare vet var de ska ta vägen - Här en ovanligt lugn dag, annars brukar alla dagens kurser kräva mer än en skärm!
Dagens kurser och lokalfördelning visas på TV-skärmar, så elever och lärare vet vart de ska ta vägen – Här en ovanligt lugn dag, annars brukar alla dagens kurser kräva mer än en skärm! (Bild: © Peter Berg, peter@hpberg.se)
Allt är förberett och snart fylls salen med 40 ambitiösa deltagare!
Allt är förberett och snart fylls salen med 40 ambitiösa deltagare. (Bild: © Peter Berg, peter@hpberg.se)

Jag har hållit föreläsningar och kortare kurser sedan 1979. Det har hunnit bli många vid det här laget. Men att vara lärare på en längre utbildning som denna, det är första gången för mig.

Ny erfarenhet, utmaning och utveckling

Jag berättade för deltagarna, när vi presenterade oss för varandra första dagen, att jag har lång och djup erfarenhet av både ämnesområdet och att föreläsa, men att utbilda i denna form är en ny erfarenhet för mig. När dagen var slut frågade en av dem hur jag tyckte att det kändes. Omtänksamt, det borde ju ha varit jag som frågade! Jättebra, blev mitt svar. Jag möttes ju av människor som studerar här för att byta yrkesbana och det märks på hur de går in för uppgiften. Den samlade erfarenheten i klassen är bred och omfattande, något som tillför utbildningen mycket.

Nu har jag genomfört de två första veckorna av utbildningen och det kommer att bli många fler. Jag har två kurser med den här gruppen och vi håller på hela återstoden av terminen, till den 12 juni. Tillsammans ska vi se till att det här blir riktigt bra!

Summary in English

February 24 I began teaching for IHM Business School and I will have the same group all the way until June 12. The start reminded me of my first day in school, but this time I’m here as a teacher. It’s a new experience and together we will make something really good out of this!


Utbildningar

Ämnen som jag täcker här i bloggen håller jag också utbildningar och webbinarier om, dels i egen regi och dels för Wolters Kluwer Scandinavia, Eduhouse Sverige (tidigare Accountor Training Sverige) och från 2020 även för IHM Business School, BG Institute och Stockholms Internationella Handelsskola SIH.

I flera fall har genomgångarna varit företagsanpassade, något som efterfrågas allt mer. Då gör jag genomgången hos företaget eller organisationen, utifrån deras förutsättningar och behov. Något även för din organisation? Hör av dig till mig så kan vi ta fram en passande utbildning just för er!


Följ med i utvecklingen

Du har flera vägar att få information. Boka en Föreläsning med mig hos ditt företag, prenumerera på mitt kostnadsfria Nyhetsbrev, följ mig på bloggen och på YouTube.


Besök Nätbutiken och bli inspirerad! | Visit the Web Shop and get inspired!

Metod: Från teori till praktik | Bringing Theory to Practice
Resultat: Nätbutiken | Web Shop
Håll dig informerad: Nyhetsbrev | Newsletter


Prenumerera | Subscribe

Nyhetsbrev | Newsletter