15327426_1179790622140951_5635574758746875145_n

With Christmas up tomorrow (in Sweden!) its appropriate to tell about the Christmas Lunch that the Thai-Swedish Chamber of Commerce (TSCC) hosted on December 10, 2016.

Adding to the celebration this is also post number 100 on this blog!

The lunch was sponsored by Volvo Cars and held in Rembrandt Hotel in Bangkok.

The Swedish Ambassador H.E. Mr. Staffan Herrström opened with a speech about, among other things, the importance of freedom of press and speech (which is celebrating 250 years in Sweden 2016), sustainability and equality.


Jullunch med handelskammaren i Bangkok

Med julafton alldeles runt hörnet i morgon så är det passande att berätta om den stora jullunchen som hölls den 10 december 2016 på Rembrandt Hotel i Bangkok.

Detta råkar också bli inlägg nummer 100 på bloggen, det bidrar ju till firandet!

Handelskammaren var värd för arrangemanget, med Volvo som sponsor. Förutom ledande företrädare för handelskammaren öppningstalade också Sveriges ambassadör i Bangkok, Staffan Herrström.

Det var trevligt att träffa Staffan och Karin Herrström igen. Jag kunde uppmuntra dem med hur oerhört mycket skönare det är just nu i Thailand än i Sverige, där jag just hade genomfört fyra veckors föreläsningar medan Stockholm hade rekordsnö och kyla. Staffan berättade engagerat om senaste nytt bl.a. beträffande den stora kvinnliga andelen ambassadörer för Sverige, innan han senare gick upp och höll ett likaledes engagerat anförande för alla deltagare om mångfald, yttrandefrihet och hållbarhet.

Ännu en gång slogs jag av vilken utmärkt representant för Sverige vi har i regionen genom Staffan Herrström!

Thai-Swedish Chamber of Commerce Swecham TSCC

Photography © Peter Berg

Jag började förmiddagen med en härlig utefika, i väntan på att registreringen för jullunchen skulle börja, och njöt av att vara i behaglig värme igen efter en osedvanligt kylslagen november i Stockholm och Göteborg. Så här är det i Sverige när det är som bäst på sommaren!

Thai-Swedish Chamber of Commerce Swecham TSCC

Photography © Peter Berg

Sveriges ambassadör i Thailand, Staffan Herrström, öppningstalar. Han tar alla möjligheter att framhålla den svenska tryck- och yttrandefriheten, som firar 250 år i år, och Sveriges syn på hållbarhet och mångfald. Det är viktiga diskussioner han håller liv i, både i ASEAN och resten av världen.

Staffan Herrström och ambassaden i Bangkok representerar Sverige inte bara i Thailand utan även i Laos och Myanmar. Tidigare ingick även Filippinerna i ansvarsområdet, men sedan den 1 december 2016 har Sverige öppnat en egen ambassad i Manila.

Kön ringlar lång till julbuffén. En av de populära stationerna är naturligtvis julskinkan 🙂

Detta var min första kontakt med handelskammaren i Bangkok, men det kommer att bli fler!

Och med det önskar jag alla läsare av bloggen en God Jul och Gott Nytt År 🙂


 

Wolters Kluwer Böcker Peter Berg Fastigheter Resultat- och inkomstplanering

“Performance and Income Planning” and “Real Estates” (Photography Peter Berg)

Comment and follow

Do you have opinions on this post?

You’re welcome to comment my blog,
and please feel free to sign up as follower

Bringing Theory to Practice
Publications & lectures

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.